מסע סטודנטים לפולין
מסע סטודנטים לפולין מהווה תהליך חינוכי עשיר ומורכב
בעל ייחוד חינוכי כחלק מתקופת הלמידה באקדמיה
מסע סטודנטים לפולין מהווה תהליך חינוכי עשיר ומורכב
בעל ייחוד חינוכי כחלק מתקופת הלמידה באקדמיה
היציאה במסגרת מסע לפולין לסטודנטים מאפשרת לסטודנטיות וסטודנטים במוסדות אקדמיים חוויה משמעותית המשלבת קבוצתיות, למידה היסטורית, שיח ערכי חברתי וחוויה רגשית אישית.
הנסיעה לפולין במסגרת צעירה מאפשרת להשלים את חוויות המסע שהוחמצו בעבר ולבנות קומה נוספת של תובנות, חוויות ודעות על זו הקיימת.
אנו במול נבו מדריכים קבוצות סטודנטים למעלה ב-10 שנים, ממוסדות אקדמיים מגוונים ברחבי הארץ, והחל מ-2014 אנו הזכיין הרשמי של התאחדות הסטודנטיות והסטודנטים בישראל ומובילים את המסע הארצי של ההתאחדות.
בתהליך ההכנה עוברים המשתתפים חשיפה ראשונית לתכני המסע לפולין. אנו משלבים תכנים העוסקים בלמידת ועיצוב זיכרון השואה, היכרות וגיבוש קבוצתי והעמקה בנושאים מעולמות ההיסטוריה, הסוציולוגיה, הפסיכולוגיה האישית והחברתית, יהדות ותרבות ישראל ועוד. הלמידה נערכת במעגל משוחח וקרוב – בקבוצות המונות 20-25 משתתפים.
בתחתית דף זה מופיע פירוט התכנים המופיעים בתהליך ההכנה שלנו, ואנו מתאימים את הסדנאות וההרצאות לבקשות הצוות המרכז של המסע.
במסגרת המסע אנו משלבים ימים בעלי דגשים ייחודיים אשר גיבשנו מתוך התפיסה החינוכית שלנו:
אנו משלבים במסע מפגשים וסיורים באתרים ייחודיים בפולין המודרנית, המציגים תמונה מורכבת ועשירה של ארץ המתמודדת עם עברה. דרך מפגש עם אנשי מוזיאונים, חברי ארגונים לא ממשלתיים, סיורים ושיחות אנו מעוניינים לחבר בין בני הדור הבא של נושאי זיכרון השואה בפולין ובארץ.
הקשרים הנוצרים במסגרת מסעות הסטודנטים לפולין מאפשרים יצירת חיבור אישי, עמוק וחברי בין צעירים ישראלים ופולנים – הנמשך גם לאחר המסע.
שיחות הערב המתקיימות במהלך המסע מהוות המשך ישיר לתהליך החינוכי המתרחש בסיורים במהלך היום. אנו מקיימים שיח שמטרתו להביא לידי ביטוי את המחשבות, הלבטים והשאלות העולות במהלך המסע בקרב חברות וחברי הקבוצה במסע.
בשיחות הערב אנו משתמשים במגוון אמצעי הנחייה והדרכה הכוללים קטעים כתובים, רפלקציה, קטעי מוזיקה, תמונות ועוד. השיחות מותאמות בכל מסע למטרות הייחודיות לו הנקבעות ע"י הצוות המרכז של המסע.
מתוך הבנה כי התהליך החינוכי המתרחש במסע ממשיך גם לאחריו, אנו מקפידים על קיומם של מפגשי סיכום למסעות השונים, הכוללים שיתוף אישי וקבוצתי, עיבוד של התובנות שנצברו במהלך המסע ושיח על "היום שאחרי".
ניסיון השנים מלמד אותנו כי הקשר שנוצר בין מדריכי מול נבו למשתתפות ומשתתפים במסעות נשמר גם לשנים לאחר מכן, ואנו מזמינים את המשתתפים במסעות לשמור איתנו על קשר ולקחת חלק במשימה אותה הצבנו לעצמנו – למידת ועיצוב זיכרון השואה.
כאן תוכלו להתרשם מתכני הסדנאות אותן אנו מעבירים במסגרת תהליך ההכנה למסע לפולין. סדנאות אלו פותחו ע"י מדריכי מול נבו לאורך השנים ומשלבות הכנה היסטורית, ערכית, חברתית ואישית יחד.
אנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר ולהתאים עבורכם את התהליך החינוכי הנכון למסע לפולין.
גילי יני – 054-6733960 או [email protected]
עזי רחים – 03-9708432 (שלוחה 1) או [email protected]